Cultuureducatie voor het onderwijs in Zoetermeer

Update Coronavirus

Actuele info Coronavirus

 

 

Kunstmenu

Voor groep 1,2 hebben we, net als het afgelopen jaar, twee dansvoorstellingen om uit te kiezen:

Hupsie & Scheurko

Buurman onderste Boven

Voor groep 3 staat een concert met kleinkunstliedjes op het programma van Jasper Smit, Ik heb een heel vies woord geleerd, dat woord dat rijmt op stoep. Zijn teksten zijn aansprekend en humoristisch, zijn liedjes zijn muzikaal, hij begeleidt zichzelf op piano en gitaar en betrekt de leerlingen bij zijn optreden.

Ik heb een heel vies woord geleerd

Gerart Kamphuis komt ook dit jaar groep 4 weer inspireren met zijn verhalen, zijn bijzondere kijkkast en zijn teken- en schilderopdrachten in zijn nieuwe lessenreeks Het Slot. Het is de allerlaatste keer dat Gerart Kamphuis zijn bijdrage zal leveren aan het Kunstmenu, dus mis het niet!

Het Slot

Voor groep 5 hebben we dit jaar voor het eerst een keuze, dit maal uit twee erfgoedprogramma’s :

Hoe zit het?

Zuidwaarts mars!

Groep 6 gaat het komend seizoen een vertelvoorstelling zien in de theaterzaal van het CKC die aansluit bij 75 jaar Bevrijding. Wie niet weg is, wordt gezien is gebaseerd op het gelijknamige boek en waargebeurde verhaal van de joodse schrijfster Ida Vos. Bert Vos, haar zoon, vertelt samen met de musici van Shtetl Band Amsterdam het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie. De voostelling wordt voorafgegaan door een voorbereidende les van een medewerker van de bibliotheek.

Wie niet weg is, wordt gezien

Workshop bij Wie niet weg is, wordt gezien

Groep 7 gaat ook dit jaar een filmhuisfilm zien in de kleine zaal van het Stadstheater. Een medewerker van Cameo zal de introductie en het nagesprek verzorgen van De IJslandbende. In deze film richt de 12-jarige Sem samen met zijn beste vriend Mohammed De IJslandbende op om zo zijn droom waar te maken: hij wil op expeditie naar IJsland. Zo verenigen vijf eigenzinnige jongens zich, maar… alles verloopt niet helemaal zoals gepland.

Ijslandbende

Groep 8 mag een bijzondere muziektheatervoorstelling bijwonen in de Grote Zaal van het Stadstheater. De voorstelling Lampje van Theater Maas, is gebaseerd op het bekroonde boek van Annet Schaap en wordt verrijkt met prachtige liedjes. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten..

Lampje