Over Cultuur op School

Cultuureducatie voor ieder Zoetermeers kind – dát is de droom van Cultuur op School. Zodat ieder kind zijn talenten kan ontdekken en zijn verbeeldingskracht en creativiteit kan versterken. Wij willen een duurzame borging van cultuureducatie op alle scholen, een deskundig team van docenten met een opgeleide interne cultuurcoördinator, actueel cultuurbeleid en vooral: overal toegankelijke cultuureducatie voor alle 20.000 leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. En we zijn al behoorlijk op weg! Het volledige programma voor het basisonderwijs staat online en leerlijnen voor het voortgezet onderwijs zijn volop in ontwikkeling.

Cultuur op School is een initiatief van CKC & partners samen met het Stadsmuseum, Stadstheater en de Bibliotheek Zoetermeer.

CKC & partners

Het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC & partners) is uniek in haar soort. De stichting werkt in opdracht van de gemeente en het onderwijs en heeft daarnaast een aanbod voor particulieren. Het bevorderen van kunstparticipatie binnen Zoetermeer en omgeving is het primaire doel. Wij doen dit in samenwerking met onze 60 huispartners. Wil je meer weten over onze activiteiten?

Kijk op de website van CKC & partners

CKC & partners is initiatiefnemer en uitvoerder van Cultuur op School en penvoerder van Cultuureducatie met Kwaliteit en het Kunstmenu. Via het programma Cultuur op School bereikt CKC & partners jaarlijks meer dan 20.000 kinderen. En daar zijn we trots op!